Način pripreme
Sipajte vodu u šerpu i malo je posolite. Dok voda proključa, pripremite povrće.
Prvo operite i naseckajte šargarepu na kockice. Ako vam se ne sviđa naseckana na kockice i previše vam je krupna, možetre je narendati. Kada ste gotovi sa šargarepom, sipajte je u vodu. Nastavite sa lukom i belim lukom. Ako slučajno ne volite beli luk, možete da ga izostavite, ali se jedna stabljika skoro neće osetiti, a nosi dodatne vitamine u ovoj supi. Kada ste pripremili i mladi luk (oprali i nasekli), dodajte i njega u vodu sa šargarepom.
Od listova zelja odvojite stablo i žilu uz pomoć noža. Nakon toga dobro operite listove i isecite ih na trakice. Dodajte ih u vodu.
Ostavite da se kuva oko 15-20 minuta, pa dodajte i kinou. Zatim začinite sa još soli, bibera i dodajte kurkumu. Kuvajte dok se ne skuva kinoa.
Kada je ova supa od povrća gotova, možete da joj dodate 1 kašiku sitnog sira ili vurde, dok je još topla.
Sitni sir dodaje punoću supi, a naravno i dodatnu hranljivu vrednost.