Način pripreme
Supa Moro je supa od šargarepe, mnogo pomaže kod simptoma osetljivog želuca, priikom povrćanja, dijareje. Odgovarajuća je i za odrasle i za malu decu.
Šargarepu operite, oljuštite i isecite na kockice. Prelijte vodom i kuvajte oko 40 minuta, nakon toga ispasirajte i posolite. Ako želite da supa bude ređa, za vreme pasiranja dodajte vrelu vodu - do željene gustine.
Šargarepa je bogata beta-karotenom, natrijumom i kalijumom, koji su neophodni za čuvanje vodeno-slani balans u orgoanizmu.
Suupa se preporučuje još kod dijeta, za smanjenje velike telesne težine i u periodu hranjenja, takođe i kod lekovitog gladovanja.
Za još bolji rezultat možete dodati malo sveže mirođije ili nane pre pasiranja.
Takođe i da pospete sa prstohvatom đumbira u prahu pre nego što servirate - on mnogo pomaže kod mučnine i povraćanja.
Poželjno je da se supa ne konzumira previše vrela ili previše hladna, da ne iritira želudac. Ako je servirate toplu, njena temperatura ne treba da bude preko 37 stepeni.
Preporučljivo je da jedete supu u manjim porcijama, ali češće.
Prijatno i budite zdravi!