Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Maslac sa orasima

Maslac sa orasima

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Maslac sa orasima2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Savršen dodatak svakom pečenom mesu - pripremite i čuvajte u frižideru"

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g
  • orasi - 50 g
  • limun - 1/2 komada, kora od citrusa
  • so
  • biber - po ukusu
  • origano - 1 kašičica, osušen
  • majčina dušica - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac koji ćemo koristiti, treba da je na sobnoj temperaturi.

Orasi su prethodno natopljeni u vodi. Isperu se i osuše.

Sameljemo ih u blenderu na sitni, zajedno sa korom i 1-2 kaike citrusa.

Ja dodajem origano i majčinu dušicu jer ću taj maslac korisititi prolikom pečenja pilećeg, ćurećeg ili pačijeg mesa.

Koristite aromatične začine prema datom receptu, da idu uz jelo. Začinjavamo solju i biberom i dodajemo meki maslac.

Sameljemo u homogenu smesu.

Smesu raspoređujemo preko streč folije i uvijamo u rolat. Stavljamo u hladnjak frižidera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: