Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Svinjsko Varivo»Portugalski specijalitet sa svinjetinom i leblebijom

Portugalski specijalitet sa svinjetinom i leblebijom

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621862k120
Portugalski specijalitet sa svinjetinom i leblebijom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
16/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
10
"Specijalitet iz portugalske kuhinje sa svinjetinom i leblebijom, u kome možete samo da uživate"

Potrebni sastojci

  • svinjske uši - 1 komad
  • svinjske noge - 1 komad
  • svinjski repovi - 1 komad
  • svinjske kosti - oko 300 g (sa malo mesa na njima)
  • sveži kupus - 700 g
  • leblebije - 700 g
  • testenina - 150 g
  • šargarepa - 2 - 3 komada, veće
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • beli luk - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Leblebiju potopite u vodu prethodne noći. Sutradan je iscedite i isperite.

Oprano i očišćeno meso stavite u ekspres lonac. Dodajte leblebije i iseckani kupus i šargarepu. Dodajte začine i so po ukusu.

Po želji možete dodati beli luk. Sipajte 1 litar vode i kuvajte oko sat i po.

Sklonite sa vatre i otvorite posudu nakon što se ohladi.

Kuvano svinjsko meso izvadite i čim se malo ohladi, očistite ga od kostiju i isecite na komade.

Vratite isečeno meso u lonac i dodajte testeninu. Kuvajte dok testenina ne bude spremna.

Pomoću rešetkaste kašike izvadite celu smesu u veliku odgovarajuću posudu.

Prilikom serviranja, sos poslužite u posebnoj posudi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: