Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Jela u đuvečari»Dimljena svinjetina sa leblebijom u đuvečaricama

Dimljena svinjetina sa leblebijom u đuvečaricama

ZoriZori
Guru
8932865k
Dimljena svinjetina sa leblebijom u đuvečaricama
Fotografije: Zori
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Porcija uživanja sa aromom dimljene svinjetine za svakog"

Potrebni sastojci

  • leblebija - 700 g (skuvana) ili iz konzerve
  • dimljeno svinjsko meso - 600 g (mogu i dimljena rebra, ali očišćena od kostiju)
  • šargarepe - 1 - 2 komada
  • luk - 1 velika glavica
  • paradajz - 2 komada ili ½ tegle sterilizovanog paradajza
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paprike - 1 komad, zelena
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • crni biber - ½ kašičice
  • divlja nana - 1 kašičica
  • majoran - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulimo i krupno naseckamo luk, šargarepe, paradajz i paprike očistimo i naseckamo na kockice. Luk, šargarepu, crvenu i zelenu papriku propržimo u vrućem maslinovom ulju.

Dodajemo uveče natopljenu i skuvanu leblebiju (ili sterilizovanu iz tegle). Sve se dobro izmeša, dodaje se brašno i aleva paprika i takođe se blago proprže.

Stavlja se i paradajz i začini (divlja nana, majoran i crni bbier) i na kraju svinjetina očišćena od kostiju. Posoli se po ukusu.

Cela smesa se prebacuje ravnomerno u 4 đuvečarice. Dodajemo po 1/4 šolje vode (ili vode iz leblebije, ako koristite teglu) u svakom đuveču, poklopimo poklopčićima i pečemo na 180 stepeni na srednjoj rešetci otprilike pola sata.

Ostavljamo da se blago ohlade i po želji posipamo ljutom alevom paprikom prilikom posluživanja.

Dimljena svinjetina sa leblebijom u đuvečaricama je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: