Način pripreme
Ogulimo i krupno naseckamo luk, šargarepe, paradajz i paprike očistimo i naseckamo na kockice. Luk, šargarepu, crvenu i zelenu papriku propržimo u vrućem maslinovom ulju.
Dodajemo uveče natopljenu i skuvanu leblebiju (ili sterilizovanu iz tegle). Sve se dobro izmeša, dodaje se brašno i aleva paprika i takođe se blago proprže.
Stavlja se i paradajz i začini (divlja nana, majoran i crni bbier) i na kraju svinjetina očišćena od kostiju. Posoli se po ukusu.
Cela smesa se prebacuje ravnomerno u 4 đuvečarice. Dodajemo po 1/4 šolje vode (ili vode iz leblebije, ako koristite teglu) u svakom đuveču, poklopimo poklopčićima i pečemo na 180 stepeni na srednjoj rešetci otprilike pola sata.
Ostavljamo da se blago ohlade i po želji posipamo ljutom alevom paprikom prilikom posluživanja.
Dimljena svinjetina sa leblebijom u đuvečaricama je veoma ukusna.