Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečena krilca sa krompirom u kesi

Pečena krilca sa krompirom u kesi

ZoriZori
Guru
8932865k
Pečena krilca sa krompirom u kesi
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Uverite se da imate kesu za pečenje, jer će vam trebati kod pečenja ovih krilaca sa krompirom."

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 kg
  • krompir - 500 g
  • seme slačice - 1 kašika, mleveno
  • med - 1 kašika
  • paradajz pire - 5 kašika
  • jabukovo sirće - 1 kašika
  • soja sos - 3 kašike, tamni
  • vorčesteršir sos - 1 kašika
  • đumbir - 1 kašika u prahu
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 kašičica u prahu
  • biber - 1 kašičica
  • ljuta tucana paprika - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • pivo - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća krilca očistite, operite i ostavite u cediljci da se ocede.

U dubokoj posudi promešajte začine (slačicu, đumbir, beli luk, biber i tucanu papriku), med, jabukovo sirće, paraajz pire, Vorčesteršir sos i soja sos. Glavicu luka narendajte i dodajte je u marinadu.

Probajte marinadu i izbalansirajte odnos slatkog, ljutog i kiselog prema vašem ukusu.

Krilca potopite u marinadi i ostavite ih na hladnom mestu na bar 1 sat, ali što više stoje, to su ukusnija i bolja.

Krompir oljuštite i nasecite. Ubacite ga u kesu za pečenje. Dodajte ulje i pivo.

Prebacite i krilca u kesu. Zavežite kesu, lagano je promućkajte, kako bi se sve ravnomerno rasporedilo.

Kesu stavite u pleh i izbušite je sa gornje strane na 2-3 mesta čačkalicom, kako se ne bi nadula tokom pečenja.

Pleh prebacite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni (na sredini rerne i sa uključenim ventilatorom) i jelo pecite oko sat i 10 minuta.

Piletina sa krompirom se servira vruće.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: