Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Doneri»Doner sendvič sa pačijom džigericom

Doner sendvič sa pačijom džigericom

ažurirano:
Plamena TodorovaPlamena Todorova
Šegrt
112119
Doner sendvič sa pačijom džigericom
Fotografije: Plamena Todorova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Domaći doneri sa pačetinom - eto to je nešto ukusno za danas."

Potrebni sastojci

  • pačija džigerica - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • mirođija - 1/2 kašike, sveža
  • beli luk - 1 čen
  • ulje
  • maslac - 20 g
  • lepinje za doner - 6 - 8 komada
  • ceđeno mleko - 2 kašike
  • majonez - 2 kašike
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • krompir - 2 komada
  • glavica kupusa - 1/4
  • šargarepa - 1 komad
  • kečap
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počnite sa pačijom džigericom. Isecite je na srednje velike parčiče. Stavite ulje i maslac u tiganj, stavite džigericu i na sitno isečenu glavicu luka. Pržite dok ne bude gotovo. Na kraju prženja dodajte mirođiju i čen belog luka.

Nakon toga ispržite krompir.

Spremite sos za sendviče, mešajući majonez, ceđeno kiselo mleko i 1-2 čena izgnječenog belog luka. Pomešajte dobro sastojke za sos.

Isecite kupus na lente i narendajte na sitno šargarepu.

Sada prelazimo na sklapanje sendviča. Uzmite teflonski tiganj i zagrejte ringlu. Namažite pomoću salvete tiganj uljem i stavite na ringlu. Zagrejte.

Stavite jednu lepinju za doner i zagrejte sa obe strane po 30 sekundi.

Izvadite iz tiganja, namažite sosom. Odozgo stavite kupus, pržen krompir i već gotovu pačiju džigericu. Stavite malo kečepa i uvijte.

Nastavite tako i sa ostalim donerima.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: