Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od oraha»Domaća torta sa orasima prema starom receptu

Domaća torta sa orasima prema starom receptu

Kiril MihailovKiril Mihailov
Pomoćnik kuvara
265293
Domaća torta sa orasima prema starom receptu
Fotografije: Kiril Mihailov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Recept je star, ali torta će nam se uvek osladiti - vidite kako da je spremite"

Potrebni sastojci

  • orasi - 1 1/2 šolja
  • Za koru
  • brašno - 12 supenih kašika
  • šećer - 8 supenih kašika
  • jaja - 5 komada
  • Za krem
  • brašno - 8 supenih kašika
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 6 supenih kašika
  • kravlji maslac - 80 g
  • kukuruzno brašno - 6 supenih kašika
  • žumanca - 4 komada
  • vanilin šećer - 16 g
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte belanca od žumanaca.

Prosejte brašno dva puta.

U velikoj šerpi umutite belanca sa šećerom dok se ne dobije sneg, a u drugoj posudi umutite žumanca sa ostalim šećerom.

Dodajte 1/3 belanaca u žumanca i pomoću silikonske špatule ih pažljivo pomešajte mešajući odozdo ka gore.

Sipajte 1/3 brašna unutra i ponovo izmešajte na isti način.

Sipajte i ostala belanca i brašno i mešajte dok se ne dobije vazdušasta smesa.

Sipajte je u prethodno nauljen i nabrašnjen okrugli kalup za pečenje i pecite je otprilike 40 minuta na 170°C.

Izvadite patišpanj koru i ostavite je sa strane da se hladi.

Za to vreme pripremite krem - sipajte polovinu mleka u šerpu, dodajte šećer i vanilu i stavite ih da provru zajedno na srednjoj temperaturi.

Pomešajte žumanca sa drugom polovinom mleka i izmešajte sa brašnom.

Dodajte smesu postepeno u tankom mlazu u ključalo mleko uz neprestano mešanje.

Sklonite domaći krem sa ringle i stavite u njega maslac.

Namažite dno jednog kalupa za tortu ovim kremom.

Isecite koru na 3 sloja. Stavite na krem jednu koru, obilno je odozgo namažite kremom, pospite ga orasima i nastavite sa sastavljanjem torte istim redosledom dok ne nestanu količine sastojaka,

Tortu sa orasima skroz namažite kremom, obilno je popsite mlevenim orasima i stavite je na 12 sati u frižider.

Ižuvajt eu ovoj ukusnoj domaćoj torti sa orasima po starom receptu.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: