Način pripreme
Odvojte belanca od žumanaca.
Prosejte brašno dva puta.
U velikoj šerpi umutite belanca sa šećerom dok se ne dobije sneg, a u drugoj posudi umutite žumanca sa ostalim šećerom.
Dodajte 1/3 belanaca u žumanca i pomoću silikonske špatule ih pažljivo pomešajte mešajući odozdo ka gore.
Sipajte 1/3 brašna unutra i ponovo izmešajte na isti način.
Sipajte i ostala belanca i brašno i mešajte dok se ne dobije vazdušasta smesa.
Sipajte je u prethodno nauljen i nabrašnjen okrugli kalup za pečenje i pecite je otprilike 40 minuta na 170°C.
Izvadite patišpanj koru i ostavite je sa strane da se hladi.
Za to vreme pripremite krem - sipajte polovinu mleka u šerpu, dodajte šećer i vanilu i stavite ih da provru zajedno na srednjoj temperaturi.
Pomešajte žumanca sa drugom polovinom mleka i izmešajte sa brašnom.
Dodajte smesu postepeno u tankom mlazu u ključalo mleko uz neprestano mešanje.
Sklonite domaći krem sa ringle i stavite u njega maslac.
Namažite dno jednog kalupa za tortu ovim kremom.
Isecite koru na 3 sloja. Stavite na krem jednu koru, obilno je odozgo namažite kremom, pospite ga orasima i nastavite sa sastavljanjem torte istim redosledom dok ne nestanu količine sastojaka,
Tortu sa orasima skroz namažite kremom, obilno je popsite mlevenim orasima i stavite je na 12 sati u frižider.
Ižuvajt eu ovoj ukusnoj domaćoj torti sa orasima po starom receptu.
Neka vam je slatko!