Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Kjopoolu»Kjopoolu prema starom receptu

Kjopoolu prema starom receptu

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k332
Kjopoolu prema starom receptu
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
01/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
240 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
330 min.
Porcije
30
"Kjopoolu u industrijskim količinama! Zato što se tako radi"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 10 kg
  • paprike - 5 kg zelene i crvene
  • paradajz - 8 komada, veliki
  • ulje - 600 ml
  • beli luk - 1 glavica
  • soli po ukusu
  • šećer - 1 kašika
  • peršun - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz, patlidžan i papriku operite, osušite i ispecite, ostavite ih u zatvorenoj posudi da bi se lakše oljuštili.

Pečeno povrće oljuštite i ostaviei 5-6 sati u posudi pod uglom, da ocedi sok.

Isecite na male kocke i prebacite povrće u veliku posudu.

Na srednje jakoj vatri u veliki pleh sipajte i zagrejte ulje.

Pažljivo dodajte povrće uz stalno mešanje.

Nakon što smesa prokuva dodajte so po ukusu, šećer, sitno iseckane čenove belog luka i sitno seckani peršun, pa dobro promešajte tradicionalni kjopoolu.

Gotov kjopoolu rasporedite u suve tegle.

Dobro zatvorite i sterilišite kjopoolu po starom receptu 20 minuta nakon što voda provri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: