Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slani kolač»Slani kolač sa šparglama, kozjim sirom i slatkom od crvenog luka

Slani kolač sa šparglama, kozjim sirom i slatkom od crvenog luka

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Slani kolač sa šparglama, kozjim sirom i slatkom od crvenog luka
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 12
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Prefinjen kolač za one koji znaju kako da uživaju u životu dok jedu ukusno"

Potrebni sastojci

  • Potrebni sastojci
  • belo brašno - 200 g
  • špargle - 1 vezica
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • jaja - 3 komada
  • mleko - 100 ml
  • zelene masline - 100 g
  • kozji sir - 100 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • majčina dušica - 3 - 4 struka
  • so
  • Za slatko od crvenog luka
  • čeri paradajz - 200 g
  • crveni luk - 2 glavice
  • šećer - 100 g
  • balzamiko sirće - 50 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja mikserom. Pomešajte brašak za pecivo sa svežim mlekom, izmešajte i dodajte u jaja.

Dodajte so, majčinu dušicu i maslinovo ulje. Isecite zelene masline na sitno i dodajte i njih u smesu. Očistite špargle pomoću gulilice.

Odvojte vrhiće za odozgo, a stabla krupno iseckajte i dodajte u smesu za slani kolač. Sipajte brašno u etapama i mešajte. Poslednje dodajte kozji sir i prebacite smesu u kalup za pečenje.

Poređajte vrhiće špargli na kolač i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni na 30 minuta.

Za čatni iseckajte crveni luk na fine polumesece. Istopite šećer u posudu na rinlgi i dodajte luk.

Karamelizujte na umerenoj vatri dok u potpunosti ne omekne i dodajte čeri paradajze, iseckane na polovinice.

Sipajte balzamovo sirće, izmešajte i kuvajte čatni još 20 minuta dok ne dobije konzistenciju slatkog.

Prebacite u posudicu i servirajte kao dodatak uz slani kolač sa šparglama i kozjim sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: