Način pripreme
Umutite jaja mikserom. Pomešajte brašak za pecivo sa svežim mlekom, izmešajte i dodajte u jaja.
Dodajte so, majčinu dušicu i maslinovo ulje. Isecite zelene masline na sitno i dodajte i njih u smesu. Očistite špargle pomoću gulilice.
Odvojte vrhiće za odozgo, a stabla krupno iseckajte i dodajte u smesu za slani kolač. Sipajte brašno u etapama i mešajte. Poslednje dodajte kozji sir i prebacite smesu u kalup za pečenje.
Poređajte vrhiće špargli na kolač i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni na 30 minuta.
Za čatni iseckajte crveni luk na fine polumesece. Istopite šećer u posudu na rinlgi i dodajte luk.
Karamelizujte na umerenoj vatri dok u potpunosti ne omekne i dodajte čeri paradajze, iseckane na polovinice.
Sipajte balzamovo sirće, izmešajte i kuvajte čatni još 20 minuta dok ne dobije konzistenciju slatkog.
Prebacite u posudicu i servirajte kao dodatak uz slani kolač sa šparglama i kozjim sirom.