Način pripreme
Sve potrebne sastojke za koru izmešamo u dubokoj posudi metalnom žicom za mućenje dok se ne dobije homogena smesa.
U tepsiju namazanu šarlanom i blago nabrašnjenu da se ne bi lepilo testo sipamo smesu i pečemo na 180 stepeni otprilike pola sata dok se ne dobije mekana kora za tortu.
Da bismo bili sigurni da je ravnomerno ispečena, pre nego što je izvadimo iz rere proveravamo drvenom čačkalicom, i ukoliko je ona suva - znači da je kora gotova.
Kada se ohladi sečemo je na kvadratne komadiće za mini tortice i svaku sečemo na tri sprata kako bismo mogli kremom da namažemo na dva nivoa.
Krem pripremamo izuzetno brzo i lako tako što sve sastojke zajedno izmešamo i raspoređujemo između kora.
Finalni ukras je premazivanje glazurom odozgo i bogato posipanje kokosovim brašnom i brusnicama. Po želji može i filiranim bademima za dekoraciju.
Bajkovito kod ovih mini kokosovih tortica je što ih prepravljuje dečija slatkoća :)