Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Korneti»Korneti od kadaifa sa kremom

Korneti od kadaifa sa kremom

Imanuel NikolImanuel Nikol
Šegrt
18356
Korneti od kadaifa sa kremom
Fotografije: Imanuel Nikol
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Evo ovo je iznenađenje - korneti napravljeni od kadaifa i pritom punjeni kremom - prava sreća"

Potrebni sastojci

  • kadaif - 600 g, sirov
  • maslac - 150 g
  • Za krem
  • tečna pavlaka - 500 ml
  • maskarpone - 300 g
  • šećer - 150 g
  • vanila
  • amareto - 2 supene kašike
  • za sirup
  • šećer - 600 g
  • voda - 500 g
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

Kadaif se ravnomerno rasprostre, zaliva se istopljenim maslacem i uvija se po metalnim kornetima.

Oblikovani korneti se ređaju na tepsiju obloženu folijom i peku se na 170 stepeni dok se ne dobije zlatkasta boja.

Krem

Pavlaka treba da bude dobro ohlađena. Umuti se mikserom zajedno sa šećerom i vanilom dok smesa ne postane obimna i sipkasta.

Dodajte maskarpone i nastavite kratko sa mućenjem.

Ohlađeni korneti se pune gotovim kremom.

Sirup

Kuvamo gust sirup od šećera, vode i vanile.

Njime zalivamo kornete od kadaifa sa kremom.

Ako volite veoma slatke deserte i turske kolače, dopašće vam se i ovaj kulinarski predlog.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: