Način pripreme
Iseckajte luk i propržite ga na nekoliko minuta u tiganju sa kašikom maslinovog ulja i otprilike 25 grama maslaca, uz često mešanje da ne bi zagoreo.
U drugom tiganju zagrejte ostali maslac i propržite iseckanu teletinu dok se ne dobije zlatasta boja, nakon čega je prelijte belim vinom. Sipajte topli bujon u meso i začinite solju i biberom.
Stavite poklopac i dinstajte 15-20 minuta.
U međuvremenu iseckajte kriškice pečuraka i prebacite ih u malu šerpu.
Dodajte kockicu maslaca i dinstajte pečurke dok ne ostanu na masti. Po želji ih blago zapecite u tiganju - tako će dinstana teletina biti još ukusnija.
U teletinu dodajte dinstane pečurke i luk, sipajte pavlaku, paradajz pire i senf. Smanjite vatru i kuvajte još desetak minuta.
Poslužite jelo Govedinu Stroganov sa kuvanim pirinčem kojeg ste začini s 1-2 kašike maslinovog ulja. Pospite peršunom i servirajte.
Govedina Stroganov sa pečurkama i belim vinom je veoma ukusno jelo, probajte ga!