Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Dinstana teletina»Govedina Stroganov sa pečurkama i belim vinom

Govedina Stroganov sa pečurkama i belim vinom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Govedina Stroganov sa pečurkama i belim vinom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Govedina Stroganov sa pečurkama - poslužite je uz čašu belog vina za dodatno zadovoljstvo"

Potrebni sastojci

  • teleći bujon - 150 ml
  • teleće meso - 500 grama (krhko)
  • pečurke - 250 grama
  • belo vino - 50 ml
  • maslac - 50 grama
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • crni biber - 1 prstohvat
  • pavlaka - 100 ml
  • luk - 2 glavice
  • peršun - 1 prstohvat, svež
  • senf - 1 kašičica
  • za garnirung
  • pirinač - 100 grama
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte luk i propržite ga na nekoliko minuta u tiganju sa kašikom maslinovog ulja i otprilike 25 grama maslaca, uz često mešanje da ne bi zagoreo.

U drugom tiganju zagrejte ostali maslac i propržite iseckanu teletinu dok se ne dobije zlatasta boja, nakon čega je prelijte belim vinom. Sipajte topli bujon u meso i začinite solju i biberom.

Stavite poklopac i dinstajte 15-20 minuta.

U međuvremenu iseckajte kriškice pečuraka i prebacite ih u malu šerpu.

Dodajte kockicu maslaca i dinstajte pečurke dok ne ostanu na masti. Po želji ih blago zapecite u tiganju - tako će dinstana teletina biti još ukusnija.

U teletinu dodajte dinstane pečurke i luk, sipajte pavlaku, paradajz pire i senf. Smanjite vatru i kuvajte još desetak minuta.

Poslužite jelo Govedinu Stroganov sa kuvanim pirinčem kojeg ste začini s 1-2 kašike maslinovog ulja. Pospite peršunom i servirajte.

Govedina Stroganov sa pečurkama i belim vinom je veoma ukusno jelo, probajte ga!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: