Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Rižoto Brijani sa kivijem i šumskim pečurkama

Rižoto Brijani sa kivijem i šumskim pečurkama

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Rižoto Brijani sa kivijem i šumskim pečurkama
Fotografije: Stanislava Valkova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ako niste ni razmišljali da spremite rižoto sa kivijem, sad već smelo možete razmišljati u tom pravcu"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 400 g, za rižoto
  • pečurke - 250 g, miks, šumske
  • kivi - 2 komada
  • krompir - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • grašak - 20 g, zamrznut ili iz konzerve
  • kupus - 1/4 šolje, fino isečen
  • luk - 1 komad, fino isečen
  • paradajz - 1 komad, isečen na male kocke
  • čili - 1/2 kašičice, u prahu
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pirinač u šerpi sa tri šolje blago posoljene vode. Kuvajte ga oko 15 minuta na visokoj temperaturu i nakon toga smanjite vatru. Stavite poklopac i ostavite sa strane.

Očistite i isecite na kocke povrće. Zapržite povrće uključujući i grašak zajendo sa čilijem u prahu i malo soli i maslinovog ulja, oko pola sata (osim paradajza).

Odvojeno narendajte paradajz i dobro promešajte. Dinstajte oko 10 minuta. Dodajte sve povrće, koje je pre toga zaprženo.

U tiganju sa malo maslinovog ulja promešajte pečurke i isečen kivi na visokoj temperaturi dva minuta dok ne omekšaju. Dodajte pržene pečurke i kivi u rižoto i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: