Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač u rerni»Pirinač sa maslinama, pečurkama i povrćem

Pirinač sa maslinama, pečurkama i povrćem

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Pirinač sa maslinama, pečurkama i povrćem
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Bogato jelo sa pirinčem i povrćem koje će utoliti glad"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 250 g
  • zamrznuto povrće - 250 g, miks (šargarepa, grašak, karfiol)
  • pirinač - 1 šolja
  • mladi luk - 1 vezica
  • masline - 100 g
  • ulje - 50 ml
  • kari - 1 kašičica
  • peršun - svež
  • nana - sveža
  • celer - nekoliko listova
  • biber - 1/2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Izdinstajte usitnjeni luk sa zagrejanim uljem sa malo vode.

Nakon nekoliko minuta dodajte zamrznuto povrće i očišćene i isečene pečurke Dinstajte kratko i dodajte opran pirinač.

Mešajte skoro neprestano, dok se pirinač ne zaprži i zrnca ne postanu prozračna.

Sipajte 2 šolje tople vode (ili bujon od povrča), začinite začinima i solju. Nakon nekoliko minuta prebacite pirinač u posudu za pečenje.

Poređajte masline odozgo i prelijte šoljom tople vode.

Uključite rernu na 200 stepeni. Pecite pirinač dok ne bude gotov - oko 30-40 minuta.

Pospite gotov pirinač sveže isečenim peršunom i servirajte.

Pirinač sa maslinama, pečurkama i povrćem je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: