Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jelo sa mladim krompirom, dženarikama i zelenišem

Jelo sa mladim krompirom, dženarikama i zelenišem

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Jelo sa mladim krompirom, dženarikama i zelenišem
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Možda i nismo eksperti u kulinarstvu, ali definitivno ovo jelo je mnogo ukusno"

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - 6 komada, mali
  • luk - 1 glavica, mala
  • mladi luk - 2 struka
  • tikvica - 1/2 komada
  • zelena dženarike - 5 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja
  • kiseljak - 1 šaka
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • mirođija - 1/2 vezice
  • ulje - 3 kašike
  • biber - 1/2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite očišćen luk na sitno, a šargarepu na kolutove - stavite ih u šerpu sa blago posoljenom vodom.

Sipajte malo ulja - čim provri povrće, dodajte na kocke isečene tikvice, mladi krompir i dženarike.

Sipajte i pirinač.

Pred kraj kuvanja narendajte paradajz na krupno rende i dodajte ga zajedno sa isečenim listovima kiseljaka.

Čim se pirinač i povrće skuvaju, sklonite ukusno jelo sa ringle i pospite ga biberom i mirođijom.

Ostavite ga da se malo ohladi i zapržite umućenim jajetom i kiselim mlekom.

Jelo sa mladim krompirom, dženarikama i zelenišem je mnogo ukusno!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: