Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Fideua sa oslićem u kukeru

Fideua sa oslićem u kukeru

Fideua sa oslićem u kukeru
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
30/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Ah, kakve đakonije krije španska kuhinja - Fideua sa oslićem u kukeru je jedna od njih"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 komad
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • paradajz - 2 komad
  • paradaj pire - 1 konzerva (400 g)
  • oslić - 2 - 3 komada, file
  • fideua - 250 g, rezanca
  • voda - 400 ml
  • so
  • biber
  • lovorov list - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite kuker na režim preženje. Stavite 2-3 kašike maslinovog ulja i sačekajte da se zagreje. Stavite luk i beli luk, isečen na sitno. Zapržite dobro, dodajte oslić.

Dodajte paradajz, isečen na kocke, a ubrzo i paradajz pire. Sipajte vodu.

Stavite začine i rezanca. Izaberite režim kuvanje stavite na 8 minuta i zatvorite poklopac.

Sačekajte da se isključi i otvorite. Servirajte odmah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: