Način pripreme
Razbiti jaja i u dve odvojene posude odvojiti belanca i žumanca.
U posudu sa žumancima postepeno dodavati beli šećer, pa ga mikserom umutiti dok ne postane čvrsta bledo žuta smesa.
Pomešati brašno i prašak za pecivo u trećoj posudi. Tokom mućenja žumanaca postepeno naizmenično dodavati vodu i brašno sa praškom za pecivo.
Smesu naliti u predhodno podmazan pleh ili stavite papir za pečenje, pa pleh staviti u rernu da se peče.
Smesu možete podeliti na dva dela, pa svaku koru peći posebno ili odjednom ispeći jednu koru i podeliti na dva dela kad se ohladi. Koru peći na 200 stepeni dok ne porumeni.
Ako pečete celu koru, potrebno je tridesetak minuta pečenja, a ako se peku dve kore odvojeno, onda za koru je potrebno dvadesetak minuta. I za jednu i za drugu opciju potrebna je predhodno zagrejana rerna na 200 stepeni. Kako biste bili sigurni da li je kora pečena, zabodite čačkalicu pa proverite da li je kora pečena. Za pečenje kora lakše vam je da u startu koristite duboki pleh u koji ćete posle oblikovati krempitu.
U jednu šerpu staviti vodu i mleko i ostaviti da proključa na ringli. U jednu posudu staviti prah od pudinga od vanile i promešati sa malo mleka. Kad voda i mleko proključaju dodati puding od vanile, skinuti sa ringle i dobro izmešati minut - dva. Ostaviti puding sa strane da se ohladi, pa onda nastaviti sa pravljenjem fila dalje.
U posudu sa belancima dodati šećer pa mutiti mikserom dok ne postane kao šlag. Takođe dodati vanilin šećer, pa nastaviti sa mućenjem mikserom.
Kad se puding ohladi presuti u veću činiju, pa polako dodavati umućena belanca i mešati drvenom kašikom i tako dodavati i mešati dok se sve ne sjedini dobro.
Kad kore podelite na dva dela i ohlade se, prvu koru staviti u duboki pleh. Ceo umućeni fil preliti preko prve kore, lepo izjednačiti kašikom, pa onda preko fila staviti drugu koru.
Krempitu je najbolje ostaviti da odstoji preko noći da lepo stvrdne i sjedini sve.
Krempitu sa domaćim korama možete seći na koji god želite način.