Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Trakijska bundevara sa domaćim korama

Trakijska bundevara sa domaćim korama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Trakijska bundevara sa domaćim korama
Fotografije: Mihaela Stoyanova
1 / 2
09/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Kao majstori - raskošna bundevara koju ćete prirpemiti od početka uz našu pomoć"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 1 kg
  • voda - 350 ml
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • šećer - prstohvat
  • so - prstohvat
  • sirće - 1 supena kašika
  • za nadev
  • orasi - 1 šolja
  • maslac - 200 g
  • cimet - 1 kašičica
  • bundeva - 500 - 600 g
  • šećer - 1.5 šolja
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • karanfil - 2 - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste pripemili kore za bundevaru zamesite testo od brašna, vode, ulja, šećera, soli i sirćeta. Testo ne treba da se lepi.

Gotovo testo ostavite da odstoji oko 15-20 mnuta. Dok čekamo da odstoji izrendamo oljuštenu bundevu.

U tiganj stavite oko 50 g maslaca i 2 supene kašike ulja da se ugreje, dodajte bundevu i propžite. Kad omekša dodajte sve sastojke za nadev. Promešajte dobro i ostavite da se ohladi.

Gotovo testo podelite na 5 delova, svaki deo razvijte oklagijom na tanku koru. Koru namažite maslacem i stavite deo nadeva. Nakon toga uvijte u rolat.

U pleh, namazan maslacem poređajte gotovu uvijenu koru u oblik puža. Tako uradite i sa ostalim korama.

Sipajte preostali maslac preko kora i stavite u rernu da se peče. Pecite dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: