Način pripreme
Krompir i cvekla se skuvaju u dve odvojene posude. Ostavljamo da se ohlade. Cvekla se krupnije izrenda, a krompir se iseče na kockice.
Jabuke se oljušte i takođe se iseku na kockice. U posudi se pomešaju majonez i pavlaka.
U kalup (18-20 cm) se rasporedite 1/2 cvekle. Maže se kremom i posipa se delom rendanog kačkavalja. Pokriva se 1/2 kuvanog krompira. Maže se kremom i posipa kačkavaljem. Pokriva se trećim slojem, ali od jabuka.
Ponovo se maže kremom i posipa kačkavaljem. Ponovite istu proceduru još jednom (cvekla, krompir, jabuke). Torta se ostavlja u frižideru na nekoliko sati da se ohladi i stegne. Okreće se naopako u odgovarjući tanjir. Ukrašava se trakicama od majoneza, ružicom kuvane cvekle i peršunom.