Način pripreme
Za koru:
Mikserom umutite jaja zajedno sa šećerom dok ne pobele. Dodajte prosejano brašno sa kakaom, praškom za pecivo i vanilom. Obložite dno kalupa za torte prečnika 26 cm papirom za pečenje. Smesu sipaje i pecite koru na 200 stepeni oko 25 minuta ili proverite čačkalicom za zube.
Ostavit da se ohladi i koru poprčeno isecite oštrin nožem tako da se dobiju dve kore.
Za sirup:
Stavite vodu sa šećerom u malu posudu da provri i da se šećer potpuno rastopi. Aromatizujte kašičicom alkohola - konjak, viski ili nekoliko kapljica esencije ruma.
Za prvi krem:
Mikserom umutite hladnu pavlaku na gust krem.
Za drugi krem:
Sameljite orahe. Skuvajte mleko i dok je još toplo njime prelijte orahe. Ostavite da se ohladi dok potpuno ne upiju mleko.
Umutite maslac zajedno sa šećerom u prahu i vanilom na mekan krem. Kašiku po kašiku u njega dodajte orahe. Mešajte spatulom.
Sastavljanje torte:
Prelijte prvu koru sa polovinom sirupa. Namažite kremom od pavlake, odvojite 3 kašike od krema. Nanesite veći deo krema od oraha, i od njega malo odvojite. Stavite drugu koru i poprskajte preostlaim sirpom.
Cela torta se spolja namaže preostalim kremovima.
Izlomite čokoladu i rastopite na pari sa predviđenom količinom mleka. Prelijte tortu odozgo, tako i da se i po ivicama sliva čokolada.
Jedno pakovanje marcipana od badema razvucite na tanu koru na stoli, pospite finim prirodnim skrobom.
Time sam pokrila tortu i crtala sam po njeoj. Koristila sam poslastičarske boje u prahu. Rastvaraju se sa kapljicama vode.
Vi možete ukrasiti po ukusu i želji.