Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pasticio»Grčki pasticio sa makaronama i mlevenim mesom

Grčki pasticio sa makaronama i mlevenim mesom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Grčki pasticio sa makaronama i mlevenim mesom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Zapamtite jedno - jedva ćete dočekati da ovaj grčki pasticio bude gotov"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 grama
  • makarone - 400 grama
  • luk - 1 glavica
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 šolja, mleveni
  • beli luk - 2 čena
  • bosiljak - 1 supena kašika
  • origano - 1 supena kašika
  • ulje - 4 supene kašike
  • so
  • Beli sos
  • sveže mleko - 500 ml
  • maslac - 2 supene kašike
  • brašno - 1.5 supenih kašika
  • muskatni oraščić - 2 prstohvata
  • kačkavalj - za posipanje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte makarone u posoljenoj vodi, izvadite i ocedite ih.

Iseckajte beli luk, šargarepu i luk, dinstajte ih u zagrejanoj masnoći. Čim malo omekša, dodajte mleveno meso i mešajte dok ono ne pobeli.

U ovom momentu sipajte mleveni paradajz i začinite začinima - crnim biberom, bosiljkom, origanom i solju.

Posebno pripremite beli sos. U maloj šerpi istopite maslac i propržite brašno. Sipajte sveže mleko, pospite muskatnim oraščićem i solju.

U odgovarajuću tepsiju za pečenje sipajte polovinu makarona. odozgo rasporedite sos sa mlevenim mesom, a na njega - ostale makarone.

Zalijte pasticio belim sosom i pospite izrendanim kačkavaaljem.

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Pecite grčko jelo dok se ne dobije apetitena boja.

Grčki pasticio sa makaronama i mlevenim mesom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: