Način pripreme
U tiganj stavite ulje i propržite luk i beli luk, sitno naseckane.
Dodajte mleveno meso, so i crni biber. Propržite na kratko i dodajte paradajz pire sa prstohvatom šećera.
Smanjite ringlu i kuvajte otprilike 10-15. Dodajte bosiljak i peršun.
Skuvajte makarone prema uputstvima na pakovanju. Sipajte vodu i operite ih hladnom vodom.
U kaseroli istopite kravlji maslac i propržite brašno. Razredite svežim mlekom uz neprestano mešanje metalnom žicom za mešanje. Dodajte začine i kuvajte nekoliko minuta.
U tepsiju za pečenje stavite polovinu smese sa bešamelom, sipajte polovinu makarona. Na njih sipajte nadev od mlevenog mesa. Ostali deo makarona ravnomerno rasporedite na nadev. Odozgo zalijte drugom polovinom bešamela.
Pasticio pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta, nakonb čega pospite izrendanim kačkavaljem i pecite dok ne postane zlatkast.
Isključite, blago ohladite i servirajte.
Klasičan pasticio sa mlevenim mesom je gotov.