bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileća krilca sa svežim kupusom i lukom

Pileća krilca sa svežim kupusom i lukom

Pileća krilca sa svežim kupusom i lukom
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 3
02/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Porciju pilećih krilca sa svežim kupusom, molim - da se pojavi odmah pred nama"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 12 komada
  • kupus - 1.5 kg
  • luk - 1 glavica
  • paradajzi - 2 komada
  • ulje - 200 ml
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • crni biber - 1 kašičica, u zrnu
  • lovorov list - 3 listića
  • čubar - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • voda - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, posušite i posolite pileća krilca.

U šerpi zagrejte ulje i na njemu propržite pileća krilca sa obe strane otprilike 15 minuta.

Izvadite krilca i u istoj masnoći dinstajte luk sitno iseckan.

dodajte sitno iseckani kupus i paradajze.

Sipajte 150 ml vode i kuvajte dok kupus ne omekša.

Pospite alevom paprikom, crnim biberom, čubrom.

Stavite lovorove listiće i začinite solju.

Sipajte kupus u tepsiju i poređajte pileća krilca odozgo.

Stavite tepsiju u zagrejanu rernu na 200°C i kuvajte piletinu sa kupusom otprilike 40 minuta.

Tako pripremljena pileća krilca sa svežim kupusom i lukom imaju i ukusan garnirung.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: