Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Pita od bundeve sa pavlakom i orasima

Pita od bundeve sa pavlakom i orasima

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Pita od bundeve sa pavlakom i orasima
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Iskoristite sve recepte za deserte sa bundevom, jer ćete dobiti sjajne slatke izazove"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • maslac - 125 g (meki)
  • jaja - 3 komada
  • voda - 2 kašike (hladna)
  • braon šećer - 1 šolja
  • bundeva - 2 šolje (pasirana, pečena)
  • sveže mleko - 100 ml
  • životinjska pavlaka - 100 ml
  • cimet
  • vanila
  • pečeni orasi - za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Spremamo osnovu za pitu mešajući u posudi brašno, dve kašike šećera, jaje i na kocke isečen omekšali maslac.

Kada se napravi testo, dodajemo dve kašike hladne vode. Dobijeno maslac testo ostavljamo u posudi, pokrivamo krpom i ostavljamo u frižideru oko 30-40 minuta.

Bundevu, koja je ispečena i ohlađena prethodno, pasiramo da bude glatka. Preostali šećer mutimo sa dva jaja. Dodajemo vanilu, malo cimeta, mleko i pavlaku i mutimo ponovo.

Razvlačimo testo u kalup za pitu. Pravimo nekoliko rupa viljuškom i stavljamo odozgo papir za pečenje.

Stavljamo manji kalup odozgo, da se testo ravnomerno ispeče i da se ne podigne.

Pečemo 8-9 minuta na 180 stepeno. Nakon toga sklanjamo drugi kalup ili neku drugu težinu, ako nju koristimo i pečemo otkriveno testo još 5-6 minuta.

Sipamo smesu za pitu preko osnove i pečemo 40-45 minuta na 170 stepeno.

Serviramo pitu ohlađenu, posutu pečenim orasima i šećerom u prahu.

Pita od bundeve sa pavlakom i orasima je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: