Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Rižoto sa suvim vrganjima

Rižoto sa suvim vrganjima

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
488952k
Rižoto sa suvim vrganjima
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ako nemate ideju šta da pripremite za večeru, uvek se možete osloniti na jedan ukusni rižoto sa pečurkama"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • vino - 100 ml
  • parmezan - 60 g
  • pirinač - 500 g, arborio
  • miks bibera - 3 prstohvata /crveni, beli, zeleni/
  • morska so
  • vrganji - 30 g, sušeni
  • bujon od povrća - 2 l
  • kravlji maslac - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i sipajte 100 ml vode u suve pečurke zajedno sa vinom. Ostavite na sat vremena i sipajte tečnost. Očistite i iseckajte luk sitno.

Ako imate, stavite u vok tiganj, ako nemate može i običan. Propžite maslac 10 minuta i lagano promešajte. Posle dodajte pirinač, nemojte ga prati.

Pržite dok ne postane providan pirinač za rižoto od pečuraka. Dodajte 3 kutlače bujona i mešajte na tihoj vatri.

Kad pirinač upije tečnost, dodajte postepeno još 1 l bujona. Dodajte biber i so. Promešajte i kuvajte ukusni rižoto.

Čim bude skoro gotov, dodajte parmezan, rendan. Promešajte i skinite sa vatre, čim pirinač upije bujon.

Osotavite tiganj sa rižotom sa sušenim vrganjima na drvenoj dasci 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: