Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Kačamak»Palenta sa mlevenim mesom, suvim vrganjima i lukom

Palenta sa mlevenim mesom, suvim vrganjima i lukom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Palenta sa mlevenim mesom, suvim vrganjima i lukom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
28/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Palenta se ne prirpema samo na televiziji - može i kući, evo kako"

Potrebni sastojci

  • za palentu
  • voda - 1 l
  • kukuruzno brašno - 8 supenih kašika, fino
  • belo brašno - 1 supena kašika, ravna
  • so - 1 kašičica, ravna
  • za sos
  • luk - 2 velike glavice
  • mleveno meso - 200 g
  • vrganji - 50 g, suvi
  • so
  • maslinovo ulje
  • biber
  • parmezan
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite suve pečurke 30 minuta u mlaku vodu, nakon toga isecite na male koamde. Luk isecite na polumesec.

U tiganju ugrejte 1 šoljicu maslinovog ulja, stavite luk, dodajte pečurke i mleveno meso, pomešano sa malo vode. Možete koristiti mrvljenu suvu kobasicu. Promešajte, začinite solju i prstohvatom bibera.

Poklopite i dinstajte dok sos ne ostane na masti. U šerpu sipajte litar hladne vode. Dodajte kukuruzno brašno i belo brašno. Posolite.

Stavite posudu na tihu vatru i počnite da mešate ispočetka s vremena na vreme, a kad se palenta zgusne, neprestano.

Kuvajte palentu oko 40 minuta. Gotovu palentu sipajte na tanjir, a odozgo bogato sipajte od sosa. Pospite rendanim parmezanom. Jedno veoma ukusno jelo!

Neka vam je slatko! Palenta sa mlevenim mesom, suvim vrganjima i lukom je gotova.

Napomena: Ako koristite sveže ili zamrznute pečurke da budu ne više od 150 g.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: