Način pripreme
Potopite suve pečurke 30 minuta u mlaku vodu, nakon toga isecite na male koamde. Luk isecite na polumesec.
U tiganju ugrejte 1 šoljicu maslinovog ulja, stavite luk, dodajte pečurke i mleveno meso, pomešano sa malo vode. Možete koristiti mrvljenu suvu kobasicu. Promešajte, začinite solju i prstohvatom bibera.
Poklopite i dinstajte dok sos ne ostane na masti. U šerpu sipajte litar hladne vode. Dodajte kukuruzno brašno i belo brašno. Posolite.
Stavite posudu na tihu vatru i počnite da mešate ispočetka s vremena na vreme, a kad se palenta zgusne, neprestano.
Kuvajte palentu oko 40 minuta. Gotovu palentu sipajte na tanjir, a odozgo bogato sipajte od sosa. Pospite rendanim parmezanom. Jedno veoma ukusno jelo!
Neka vam je slatko! Palenta sa mlevenim mesom, suvim vrganjima i lukom je gotova.
Napomena: Ako koristite sveže ili zamrznute pečurke da budu ne više od 150 g.