Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Rižoto sa vrganjima, belim lukom i parmezanom

Rižoto sa vrganjima, belim lukom i parmezanom

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535762
Rižoto sa vrganjima, belim lukom i parmezanom
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Kremast, ukusan i jednostavan za spremanje - rižoto sa vrganjima"

Potrebni sastojci

  • pirinač arborio - 1 šolja
  • belo vino - 1 šolja
  • bujon - 3 šolje, pileći
  • vrganji - 300 g
  • beli luk - 3 čena
  • luk - 1 velika glavica
  • majčina dušica - sveža
  • maslinovo ulje - za dinstanje
  • parmezan - za posipanje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk, beli luk i vrganje, nakon toga ih izdinstajte u zagrejanom maslinovom ulju.

Dodajte pirinač i vino, promešajte.

Pileći bujon za rižoto treba da bude vruć.

Počnite da dodajete po jednu kutlaču njega, mešajući i dodajte sledeću porciju, tek kad se prethodna potpuno usvoji. Tako će biti kremastiji.

Začinite majčinom dušicom i solju, pospite parmezanom i servirajte.

Rižoto sa pečurkama, belim lukom i parmezanom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: