Način pripreme
Za ovaj punjeni patlidžan uzimamo patlidžan i isečemo ga po dužini.
Nakon toga pravimo jednu rešetku pomoću noža.
Namažemo ih uljem i posipamo solju.
Postavljamo ih u rernu na 180 stepeni na 35-40 minuta.
Za to vreme spremamo nadev.
Oljuštimo paradajz i isečemo ga na sitno.
Svinjsko meso takođe isečemo na sitno.
Papriku očistimo i nju isečemo.
Stavljamo tiganj od rerne i po redu zapržimo prvo meso, nakon njega luk, papriku i paradajz.
Oljuštimo beli luk i pasiramo i njega dodajemo.
Za to vreme pečeni patlidžan je gotov.
Vadimo iz rerne i počinjemo da vadimo celi unutrašnji deo.
Nakon što smo izvadili, isečemo i dodajemo u nadev, dodajemo so, biber i malo ulja.
Ponovo promešamo i počinjemo da punimo čamce, koji se dobijaju od patlidžana.
Kada su gotovi, posipamo sočni punjeni patlidžan narendanim kačkavaljem i stavljamo u rernu.
Pečemo dok ne dobijemo željenu preplanulost patlidžana sa nadevom od svinjskog mesa.