Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Zapečena jela»Makarone sa parizerom i sosom od 4 vrste sira

Makarone sa parizerom i sosom od 4 vrste sira

NatalijaNatalija
Šegrt
6045129
Makarone sa parizerom i sosom od 4 vrste sira
Fotografije: Natalija
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Najviše volimo jela koja su jednostavna za pripremu, a neverovatno ukuna. A vi?"

Potrebni sastojci

  • makarone - 500 g
  • pileći parizer - 200 g
  • gorgonzola sir - 100 g
  • edamer sir - 100 g
  • gauda sir - 100 g
  • parmezan - 100 g
  • pavlaka za kuvanje - 250 ml
  • kečap - 1 kašika za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvati makarone prema uputstvu naznačenom na pakovanju i ocediti ih od viška vode. Sireve izrendati.

U šerpu sipati pavlaku za kuvanje i staviti je na šporet na umerenoj temperaturi da se zagreje. Kad se zagreje, izručiti izrendane sireve i mešati dok se ne istope i smeša ne provri. Skloniti sa šporeta.

Pileći parizer sitno iseckati i dodati u sos, a potom promešati.

Oceđene makarone sipati u pleh, prethodno podmazan sa malo ulja. Preko njih naliti sos i sve izmešati u plehu.

Staviti u rernu i peći na temperaturi od 180 stepeni 20 minuta. Zapečene makarone sa parizerom i sosom 4 vrste sira dekorisati kašikom kečapa.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: