Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Dinja sa komadićima karamela sa maslacem, medom i parmezanom

Dinja sa komadićima karamela sa maslacem, medom i parmezanom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638802k159
Dinja sa komadićima karamela sa maslacem, medom i parmezanom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 4
16/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Zaljubićete se u ovu kombinaciju od dinje, parmezana i meda i karamela"

Potrebni sastojci

  • dinja - 1 komad
  • med - za posipanje
  • parmezan - za posipanje
  • za karamel
  • šećer - 5 supenih kašika
  • kravlji maslac - 10 g
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Za karamel:

U potpuno suvoj teflonskoj posudi zagrejemo 5 supenih kašika šećera. Dodajemo 10 g kravljeg maslaca, prstohvat soli i neprestano mešamo.

Skidamo sa ringle kada dobije karamel boju. Sipamo ga odmah na papir za pečenj ei rasprostiremo ga u tankom sloju. Kada se ohladi, izmrvimo ga u komadiće.

Sečemo gornji deo dinje, pažljivo vadimo semenke i kašikom za voće sečemo lopte (izdubimo dinju).

Vraćamo lopte nazad tako što ih pažljivo slažemo jednu na drugu (punimo dinju). Stavljamo komadiće karamela.

Posipamo sitno izrendanim parmezanom i medom. Stavljamo koktel štapiće.

Serviramo dinju sa komadićima karamela sa maslacem, medom i parmezanom na led.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: