Način pripreme
Palačinke blinces su dosta ekonimične zbog toga što se pripremaju sa vodom.
One se prave na standardan način tako što se jaja mute sa šećerom i solju i u njih se sipaju ulje i voda.
Sipa se brašno i muti se metalnom žicom za mućenje dok se ne dobije glatka smesa malo gušća od boze. Ako je gušća sipa se još vode dok se ne postigne savršena konzistencija.
Palačinke se peku u tiganju sa nelepećim dnom (veći prečnik), lepo podmazan uljem dok se ne dobije veoma lagana boja sa obe strane. Ne sme da bude tamna boja, zato što im predstoji jiš jedna termička obrada u rerni.
Kada se izvade gotove palačinke se stavljaju jedna na drugu i uvijaju se folijom kako bi postale mekane i da se ne lome kada ih posle budemo savijali.
Pripremamo nadev tako što pomešamo sitan sir sa umućenim jajetom, kiselom pavlakom, suvim grožđem i solju i šećerom. Postoji varijanta za slatki blinces kod kog se dodaje više šećera u nadev. Ako ih pravite slane, možete da preskočite subo grožđe.
U sredinu svake palačinie stavljajte nadev i zatvarajte sa četiri strane kao paketić.
Poređajte sve palačinke u podmazanu tepsiju, namažite i odozgo s malo masnoće i pospite izrendanim kačkavaljem.
Zapecite ukusne slane palačinke u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se ne istopi kačkavalj i veoma blaga boja.
Poslužite tople za doručak ili laganu večeru.
Blinces - izraelske punjene palačinke su neobične!