Sultanski kebap

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Sultanski kebap2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"Da li ste već osetili aromu ovog sultanskog kebapa?"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • pileće meso - 500 g, u kockama
  • grašak - 1/2 šolje
  • maslac - 1 kašika
  • luk - 1 glavica
  • patlidžan - 2 komada
  • biber
  • pasta od paradajza - 1 kašika
  • Za sos
  • brašno - 1 kašika
  • sveže mleko - 1 šolja
  • maslac - 1 kašika
  • kačlkavalj - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte tiganj i izdinstajte meso u kockama, dok se voda ne apsorbuje. Dodajte isečen luk i maslac i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte pastu od paradajza i dinstajte još 1 minut.

Isecite patlidžan na kocke i zapržite ga u zagrejanom ulju. Dodajte ga u meso zajedno sa graškom. Začinite solju i biberom.

Podelite kore za pitu na tri dela. U malu posudu stavite prvi deo i stavite dve trećine smese sa mesom. Pokrijte korama i okrenite kebap. Stavite ga u posudu za pečenje. Ponovite sa preostalim sastojcima.

Istopite maslac u tiganju, dodajte brašno i promešajte jedan minut. Sipajte mleko i mešajte. Stavite da provri i kuvajte 2-3 minuta, začinite solju i biberom i sklonite sa ringle.

Sipajte sos preko sultanskog kebapa u zapecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pospite kačkavaljem, zapecite još 5 minuta i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: