Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Kavijar»Tarama kavijar od cipala

Tarama kavijar od cipala

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k130
Tarama kavijar od cipala
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 3
18/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
7 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
12 min.
Porcije
6
"Tarama kavijar, kojeg možete servirati sa prepečenim kriškama"

Potrebni sastojci

  • kavijar - 110 g, creveni, od cipala
  • limeta - 1 komad, sok voća
  • crveni luk - 1/2 srednje glavice
  • ulje - 65 ml
  • limeta - 1/2 kore voća
  • dvopek - 4 komada, od kukuruznog hleba
  • so - po ukusu
  • hleb - prepečene kriškice belog
  • maslac - za premazivanje
  • peršun - za aranžiranje
* merne jedinice

Način pripreme

Kavijar od cipala je koristan proizvod za organizam koji sadrži vitamine iz gruše B, kao i vitamine D, A i E. Lako se vari, on pomaže u jačanju imunološkog sistema, vida i jača krvne sudove.

Ovaj riblji dar je bogati mineralima, jodom i fosforom, sadrži kalijum, kalcijum, gvožđe, magnezijum, cink i dr.

Taramu možete da napravite kako od crvenog, tako i od crnog kavijara.

Sipamo sadržaj kavijara iz kutijice u posudu u koju dodajemo limunov sok i malo soli po ukusu (ovaj kavijar ima malo neslaniji ukus).

Pasiramo sastojke dok ne postanu homogeni.

Za pripremanje namaza preferiram specifičnu aromu domaćeg ispečenog hleba od kukuruznog brašna.

Za taj cilj blendamo prepečene kriškice i gotove prezle dodajemo u pasiranu smesu.

Crveni luk iseckamo na komadiće. Sirno izrendamo i koru limete. Dodajemo ih u taramu ponovo pasirajući.

U tankom mlazu i uz neprestano mešanje dosipamo biljnu masnoću.

Ako naša smesa ispadne ređa, dodajemo još prezli tako što vodimo računa o tome da se tarama u vreme kada se odležava dodatno zgušnjava.

Kada se postigne željena konzistencija i ukus, ostavljamo taramu u frižder na 1-2 sata kako bismo sastojcima i aromama omogućili da se spoje.

Poslužujemo dobro ohlađenog, na prepečenoj kriškici belog hleba tanko premazanog maslacem.

Aranžiramo taramu kavijar od cipala kriškama luka, listićima peršuna i s malo ribljih jaja.

Piće je jasno - u ovom slučaju odgovarajuća je votka.

Savet: Instrukcije o sastavu pravog kavijara je što njegov miris treba da bude prirodan, a ne da se oseća na ribu. Prilikom konzumacije zrnca treba da popucaju u vašim ustima i da se brzo rastvore.

Ako njihov omotač ima hrskavu i zrnastu strukturu, možemo biti sigurni da je kavijar lažan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: