Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Raskošan kolač Tasteri

Raskošan kolač Tasteri

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Raskošan kolač Tasteri
Fotografije: Jozlyam Kadirova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
20
"Sjajan čokoladni kolač - ko ga ne poznaje, vreme je da ga proba"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 1 vinska čaša
  • šećer - 12 supenih kašika
  • brašno - 12 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1/2 komada
  • vanila - 2 komada
  • vanilin šećer - 1 komad
  • kakao - 2 supene kašike
  • ulje - 7 supenih kašika
  • Za prelivanje
  • sveže mleko - 200 ml
  • instant kafa
  • šećer - 2 supene kašike
  • Za glazuru
  • kukuruzni skrob - 1 supena kašika
  • šećer - 4 supene kašike
  • kakao - 1 supena kašika
  • sveže moleko - 250 ml
  • maslac - 1 supena kašika
  • čokolada - 70 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mutimo koru. Jaja mutimo zajedno sa šećerom. Dodajemo sveže mleko i postepno, jedan po jedan dodajemo i ostale sastojke.

Dobijena konzistencija je blago tečna, ali ovo ne treba da vas brine.

Gotovu koru pečemo u tepsiji sa papirom za pečenje u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 10 minuta ili dok ne bude gotovo.

Dok se kora peče, počinjemo sa pravljenjem glazure. Uzimamo odgovarajuću posudu i sipamo suve sastojke. Pomešamo ih tako što mešamo kašikom i sipamo mleko.

Uključimo ringlu i uz često mešanje čekamo dok ne počne da se zgušnjava. Kada se zgusne, dok je još vruće dodajemo čokoladu i maslac i mešamo dok se ne istope. Tako je naša čokoladna glazura gotova.

Prelijemo koru, sipamo čokoladnu glazuru i čuvamo u frižideru barem 3 sata. Kada se stegnula, oblikujemo tastere na čokoladnom kolaču tako što isečemo u romboide ili pravougaonike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: