Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Zelena salata»Zelena salata sa aromatičnim sirom, smokvama i pečurkama

Zelena salata sa aromatičnim sirom, smokvama i pečurkama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Zelena salata sa aromatičnim sirom, smokvama i pečurkama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Sveža salata za radni dan i praznik sa smokvama, sirom i brusnicama"

Potrebni sastojci

  • rukola - 50 g
  • valerijana - 100 g
  • bejbi spanać - 40 g
  • portobelo - 2 komada, pečurke
  • smokve - 3 komada, sveže
  • mančego - 50 g, zreo ili parmezan, pekorino i slični
  • brusnice - 2 kašike, sušene
  • maslinovo ulje - 25 ml ili po ukusu
  • balsamiko sirće - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Zelene sveže listove rukole, valerijane i bejbi spanaća se operu, ocede i osuše blagim dodirom kuhinjskog ubrusa da se ne izgnječe.

Aromatičan zreo sir se seče na tanke, velike ljuspe pomoću ljuštilice za povrće ili odgovarajućeg rendeta.

Smokve se seku na četvrtine.

Pečurke portobelo se očiste vlažnom krpom, panjići se odstrane i poklopci se iseku na tanko.

Ako se brinete da ih stavite sirove u salatu, možete da ih marinirate kratko u srićetu, soli i maslinovom ulju.

Sve se stavlja u posudu za salatu i dodaju se brusnice.

Raskošna zelena salata se začinjava balsamiko sirćetom, dobrim maslinovim uljem i solju po ukusu.

Prijatno uz ovu zelenu salatu sa aromatičnim sirom, smokvama i pečurkama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: