Način pripreme
Očistimo i operemo spanać.
U duboku posudu na ringlu stavljamo da provri voda.
Sipamo spanać i blanširamo ga oko 3 minuta.
Odmah ga izvadimo i prelivamo hladnom vodom, da se preseče kuvanje. Isečemo ga na sitno.
U posudu, u kojoj ćemo spremati bulgur, stavlljamo maslinovo ulje da se zagreje.
Sipamo luk i na sitno isečene šargarepe i beli luk.
Zapržimo blago i u njih dodajemo spanać i paradajz pire.
Začinjavamo solju i maslinovim uljem. Na kraju dodajemo opran i oceđen bulgur.
Zapržimo još malo i dodajemo vodu, da prekrije smesu bar jedan prst.
Poklapamo poklopcem i nakon što provri, ostavljamo da se krčka na slaboj vatri oko deset minuta.
Sklanjamo sa ringle i prebacujemo bulgur u posudu za pečenje.
Posipamo usitnjenim peršunom i stavljamo da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dvadeset minuta.
Prijatno uz Bulgur sa spanaćem i šargarepom!