Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od šargarepe»Torta od šargarepa sa ukusnim kremom

Torta od šargarepa sa ukusnim kremom

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Torta od šargarepa sa ukusnim kremom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Prema ukrasu ova torta od šargarepe može da bude odgovarajuća za svaki poseban povod"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • brašno - 200 g
  • šargarepe - 250 g, sitno izrendana
  • bademi - 100 g, oguljeni i samleveni
  • ulje - 150 ml
  • prašak za pecivo - 10 g
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 180 g
  • pomorandže - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
  • za krem
  • krem sir - 900 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer u prahu - 250 g
  • pomorandže - 1 komad
  • vanila - 1 kesica (0, 2 g)
  • tečna pavlaka - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se zajedno sa šećerom mute u penu.

U izrendane šargarepice se dodaju ulje i sok od pomorandže. Dodaju se u jaja.

Pomešaju se brašno, bademi i izrendana kora pomorandže.

U tečnu smesu se dodaje suva i meša se dok se ne objedine sastojci.

Smesa se sipa u kalup prečnika 20 cm, prethodno obložen papirom za pečenje.

Kora za tortu se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta.

Ostavlja se da se ohladi otprilike 5 minuta i onda se vadi iz kalupa i dodatno se hladi na rešetci.

Ohlađena kora se seče na tri dela.

Pripremanje krema:

Krem sir se pomeša sa kiselom pavlakom i šećerom u prahu. Meša se dok se proizvodi ne homogenizuju.

Sastavljanje torte:

Najlakše je da se torta sastavi u otvoreni prsten.

Stavlja se jedna kora, po njoj se raspoređuje 1/3 krema sa kiselom pavlakom, sledi druga kora i 1/3 krema.

Završava se trećom korom koja se premazuje s malo krema. Torta od šargarepe se ostavlja na hladnom da se stegne.

Tečna pavlaka se umuti i pomeša se sa ostalim kremom.

Kada se torta stegnula, oslobađa se od prstena i premazuje se kremom.

Neka vam je ukusno!

Torta od šargarepe sa ukusnim kremom može dodatno da se začini prema vašim preferencijama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: