Način pripreme
Jaja se zajedno sa šećerom mute u penu.
U izrendane šargarepice se dodaju ulje i sok od pomorandže. Dodaju se u jaja.
Pomešaju se brašno, bademi i izrendana kora pomorandže.
U tečnu smesu se dodaje suva i meša se dok se ne objedine sastojci.
Smesa se sipa u kalup prečnika 20 cm, prethodno obložen papirom za pečenje.
Kora za tortu se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta.
Ostavlja se da se ohladi otprilike 5 minuta i onda se vadi iz kalupa i dodatno se hladi na rešetci.
Ohlađena kora se seče na tri dela.
Pripremanje krema:
Krem sir se pomeša sa kiselom pavlakom i šećerom u prahu. Meša se dok se proizvodi ne homogenizuju.
Sastavljanje torte:
Najlakše je da se torta sastavi u otvoreni prsten.
Stavlja se jedna kora, po njoj se raspoređuje 1/3 krema sa kiselom pavlakom, sledi druga kora i 1/3 krema.
Završava se trećom korom koja se premazuje s malo krema. Torta od šargarepe se ostavlja na hladnom da se stegne.
Tečna pavlaka se umuti i pomeša se sa ostalim kremom.
Kada se torta stegnula, oslobađa se od prstena i premazuje se kremom.
Neka vam je ukusno!
Torta od šargarepe sa ukusnim kremom može dodatno da se začini prema vašim preferencijama.