Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Brioš»Praznični brioš

Praznični brioš

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Praznični brioš3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Ne brinite se, nikada ne ostaju ni mrvice od ovog brioša"

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 80 g
  • šećer - 100 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • rum - 1 kapsula, esencija
  • brašno - otprilike 600 g
  • vanila - 1 komad
  • jaja - 2 komad
  • so - 2 prstohvata
  • kvasac - 20 g, svež
  • za krem od maslaca
  • vanila - 1 komad
  • kravlji maslac - 100 g
  • šećer - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac sipajući ga u posudu sa malo toplog mleka, 1 kašikom brašna i kašikom šećera. Ostavite na 10 minuta sa strane.

Prosejte brašno, dodajte drugi šećer, vanilu, esenciju ruma, so, oba jajeta. Dodajte kvasac i umesite testo za milibrot. Malo po malo dodajte maslac.

Oblikujte loptu pokrivenu krpom. Ostavite da naraste. U posudi pomešajte šećer, maslac, vanilu i izmešajte.

Podelite testo za brioš na dva dela i razvijte u pravougaonik. Kore namažite kremom od maslaca i uvijte u rolat. Sam rolat isecite na kriškice.

Poređajte ih u tepsiju posutu brašnom i masnoćom sa razrezom odozgo. Milibrot sa kremom namažite svežim mlekom.

Praznični brioš pecite 45 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: