Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Keto čizkejk bez pečenja Cvetna bašta

Keto čizkejk bez pečenja Cvetna bašta

Gabriela TsulinGabriela Tsulin
Šegrt
49569
Keto čizkejk bez pečenja Cvetna bašta
Fotografije: Gabriela Tsulin
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
8
"Šareni, efektan i ukusan čizkejk koji čak ne zahteva pečenje"

Potrebni sastojci

  • bademovo brašno - 200 grama
  • maslac - 100 grama
  • maskarpone sir - 500 grama
  • eritritol - 60 grama (u prahu)
  • želatin - 1 kesica
  • za dekoraciju
  • karambola
  • zmajevo voće
  • cvet ljubičice - jestivi
  • čokolada - mini keto čokoladice
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa namakanjem želatina u malo vode. Istopite kravlji maslac i dodajte bademovo brašno i polovinu eritritola.

Dobro izmešajte dok se ne formira sipkasta smesa.

Sipajte smesu u tanjir u koji ste prethodno stavili prsten za tortu, kao i acetatnu foliju kako biste lakše mogli da odstranite čizkejk nakon toga.

Dobro pritisnite smesu za osnovu tako da se formira debela kora.

Zatim stavite maskarpone sir u duboku posudu zajedno sa ostalim delom eritritola u prahu. Stavite čašu sa nabubrelim želatinom u drugu posudu sa vrućom vodom i mešajte dok se u potpunosti ne istopi. Zatim ga dodajte u maskarpone i dobro mešajte dok se ne homogenizuje.

Zatim sipajte smesu na osnovu i stavite tanjir sa čizkejkom u zamrzivač na sat vremena da se brže stegne.

Izvadite čizkejk iz zamrzivača, sklonite prsten i acetatnu foliju.

Dekorišite komadićima karambola, zmajevim voćem, mini keto čokoladicama i jestivim cvetom ljubičice.

Keto čizkejk bez pečenja Cvetna bašta je odličan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: