Način pripreme
Počnite sa namakanjem želatina u malo vode. Istopite kravlji maslac i dodajte bademovo brašno i polovinu eritritola.
Dobro izmešajte dok se ne formira sipkasta smesa.
Sipajte smesu u tanjir u koji ste prethodno stavili prsten za tortu, kao i acetatnu foliju kako biste lakše mogli da odstranite čizkejk nakon toga.
Dobro pritisnite smesu za osnovu tako da se formira debela kora.
Zatim stavite maskarpone sir u duboku posudu zajedno sa ostalim delom eritritola u prahu. Stavite čašu sa nabubrelim želatinom u drugu posudu sa vrućom vodom i mešajte dok se u potpunosti ne istopi. Zatim ga dodajte u maskarpone i dobro mešajte dok se ne homogenizuje.
Zatim sipajte smesu na osnovu i stavite tanjir sa čizkejkom u zamrzivač na sat vremena da se brže stegne.
Izvadite čizkejk iz zamrzivača, sklonite prsten i acetatnu foliju.
Dekorišite komadićima karambola, zmajevim voćem, mini keto čokoladicama i jestivim cvetom ljubičice.
Keto čizkejk bez pečenja Cvetna bašta je odličan!