Način pripreme
Ova šarena i bogata salata pored toga što je lepa veoma je ukusna i hranljiva. Ona se bezbedno može poslužiti za jedan hranljiv ručak ili večeru i da nas zasiti i zadovolji apetit i čula.
Ajsberg za salatu se opere i iskida. Po želji može da se pomeša i sa drugim listovima salate kao što su lolo verde i roso.
Pomešaju se sa čeri paradajzom i mini mocarelama i začinjavaju se maslinovim uljem, solju i balzamovim sirćetom po želji.
Raspoređuju se u dve posude za salate i posipaju se hrskavim žitnim pahuljicama, pestom i izrendanim parmezanom.
Sa strane se stavlja gorgonzola u nekoliko komadića kao i kašika sos paradajza za salatu.
Na gotovu salatu sa sirom se stavlja rukola, posipa se maslinovim uljem i poslužuje se.
Prijatno! Uživajte u jednoj neverovatno bogatoj salati sa ajsberg salatom i gorgonzolom!