Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Svinjska kolenica sa belim vinom u đuvečari

Svinjska kolenica sa belim vinom u đuvečari

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Svinjska kolenica sa belim vinom u đuvečari
Fotografije: Hristinka Koleva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
6
"Takva je đakonija ova kolenica u đuvečari, da ćete svake nedelje početi da je spremate"

Potrebni sastojci

  • vraganji - 500 g
  • svinjska kolenica - 3 kolenice sa kožom
  • paprika - 5 - 6 komada (pečena)
  • krompir - 5 - 6 komada
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • luk - 2 glavice (velike)
  • biber - u zrnu
  • belo vino - 200 ml
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zapecite na zagrejanom roštilju kolenice, da se stvore štrafte po koži.

Isecite luk na debele šajbne i zapecite ih na roštilju.

Rasecite oljuštene šargarepe na pola i takođe ih zapecite.

Isecite vrganje i paprike.

Pripremite đuvečaru i na dno poređajte kolenice. Oko njih poređajte isečen krompir, pečurke, šargarepe i paprike. Skroz odozgo rasporedite luk.

Sipajte vino i toplu vodu - tek toliko da prekrije sastojke u đuvečari.

Pospite zrnima bibera i po želji dodajte cele čenove belog luka.

Stavite đuvečaru u hladnu rernu, uključite na 220 stepeno. Pecite oko tridesetak minuta, nakon toga smanjite rernu na 170 i pecite tri sata.

Svinjska kolenica sa belim vinom u đuvečari je mnogo ukusna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: