Način pripreme
Krem supa od celera i karfiola koja je korisna i hranljiva.
Operemo karfiol za supu i stavljamo ga u šerpu pokrivenu vodom. Dodajemo so po ukusu i 10 minuta nakon što provri voda isključujemo ringlu.
U bujon od karfiola stavljamo 1/2 glavice karfiola, iskidanu na ružice, krompir iseckan na kockice, šargarepu, mirođiju, celer, crni biber, beli luk, maslinovo ulje. Kuvamo povrće za supu otprilike 30-40 minuta.
U drugoj posudi propržimo brašno sa kravljim maslacem.
Nakon minutu sipamo hladno sveže mleko mešajući metalnom žicom za mućenje.
Sačekamo da proključa i skidamo sa ringle. Dodajemo u supu.
Tako vri još 15 minuta. Isključujemo ringlu, pasiramo.
Po želji poslužujemo gotovu krem supu u korpici od tortilje. Neka vam je slatko!