bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Sporo pečeni losos

Sporo pečeni losos

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Sporo pečeni losos
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
1 / 5
26/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Tajna ukusnog lososa je u njegovom sporom kuvanju"

Potrebni sastojci

  • losos - 750 g (3 - 4 fileta ili kotleti sa kožom)
  • limeta - 1 kašika, isečeni listovi limuna + 2 kašike ceđenog soka
  • šećer - 55 g (1/4 šolje)
  • voda - 2 kašike
  • ljute paprike - 1 crvena, očišćena od semenki
  • korijander - 1 kašika, iseckan, može i peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rerni na nižoj temperaturi. Stavite ribu u podmazanu posudu za pečenje i stavite da se peče dok ne dobije blagu zlatastu preplanulost sa obe strane.

Prebacite ribu u drugu namazanu posudu, pospite listovima limuna, pokrijte čvrsto posudu i vratite da se peče u veoma slaboj rerni oko 30 minuta.

U međuvremenu pomešajte šećer, sok od limete i vodu u maloj vatrostalnoj posudi. Mešajte nad ringlom, ali ne da provri, dok se šećer ne istopi. Ostavite da se krčka 2 minuta nepokriveno, bez mešanja i sklonite.

Lagano ohladite sladak sos, dodajte sitno iseckanu crvenu ljutu papriku i korijander. Servirajte porciju lososa, prelivenu čili sosom.

Sporo pečeni losos je vrlo ukusan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: