Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečeni losos na pireu od koprive

Pečeni losos na pireu od koprive

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
1232433934
Pečeni losos na pireu od koprive
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 2
09/04/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Jednostavan, čist, sofisticiran i što je najvažnije - ukusan losos na roštilju o kojem se može samo sanjati"

Potrebni sastojci

  • file lososa - 4 komada od oko 200 g
  • kopriva - 2 šolje, blanširana i oceđena
  • mladi luk - 1 veza
  • zelje - nekoliko listova
  • selen - 3 grančice
  • ljute paprike - 2 zelene paprike
  • maslinovo ulje - 50 ml visoki kvalitet
  • limun - 2 komada
  • beli luk u prahu
  • tabasko sos - za serviranje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Koprivu i seckani luk, zelje i paprike kuvajte 5 minuta u slanoj vodi. U četvrtom minutu dodajte seckani selen. Sve se ocedi i stavi u blender.

Dodajte sok od dva limuna, maslinovo ulje i rendanu koru jednog limuna. Napravite pire.

Komadići lososa se posole i posipaju sa malo belog luka u prahu. Pecite na zagrejanom roštilju 1 minut sa obe strane.

Poslužuju se preko pirea sa nekoliko kapi tabasko sosa i čašom dobro ohlađenog šardonea.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: