Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za špagete»Italijanski sos Bolonjeze

Italijanski sos Bolonjeze

MonikaMonika
Šegrt
26938
Italijanski sos Bolonjeze
Fotografije: Monika
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Najukusnije taljatele ćete biti uz ovaj italijanski sos Bolonjeze"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 300 g, teleće, može i mešano (krupno mleveno)
  • slanina - 150 g
  • šargarepa - 50 g
  • celer - 50 g
  • luk - 50 g
  • paradajz sos - 300 g
  • belo vino - 1/2 šolje, suvo
  • bujon - 400 ml
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • pavlaka - 1/2 šolje, sveža ili 1/2 šolje za kuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

Slanina, šargarepa, celer i luk se iseku na veoma sitno (može kratko u blenderu) i stavljaju se na veoma slabu vatru u tiganj sa više masnoće da se zaprže dok ne promene boju.

Tada se stavlja mleveno meso i kuva se dok ne porumeni, sipa se vino i meša se.

Kada vino ispari, dodaje se paradajz i ostavlja se da vri oko 1 sat i 30 minuta do 2 sata, dodajući bujon kada je neophodno.

Pred kraj kuvanja dodajte so, biber i mleko, na kraju sipajte i pavlaku.

Bolonjeze su spremne za vaše taljatele.

Nek vam je slatko uz ovaj italijanski sos Bolonjeze!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: