Bolonjeze sos

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
5386532220
Bolonjeze sos1 / 5
02/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
"Svaka žena koja sebe poštuje treba da za kako se priprema Bolonjeze sos. A ostali prosto mogu samo da jedu pastu sa Bolonjeze sosom!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Slanina se sitno isecka i dinsta na tihoj vatri sa sitno iseckanom šargarepom, celerom i lukom. Dodaje se mleveno meso, vino i bujon.

Kad provri, dodaje se sos od paradajza i dinsta 2 sata, i pred kraj se postepeno dodaje mleko.

Začini se po ukusu i njime se prelivaju taljatele ili šapete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: