Način pripreme
Sipajte u veliku šerpu ulje, so i vodu. Nakon što provri skinite sa vatre i dodajte vanilu i brašno. Promešajte.
Razbijte jedno jaje unutra, promešajte. Posle dodajte drugo i tako do poslednjeg. Zamesite testo za eklere. Uz pomoć kašike uzmite i oblikujte ukusne eklere.
Poređajte ih na papir za pečenje u pleh. Pecite na 180 stepeni dok ne budu gotovi. Ostavite da se ohlade.
U kaserolu sipajte 400 ml mleka i šećera. Nakon što se rastopi skinite sa vatre. U posudi umutite žumanca, drugo mleko i brašno. Dobro promešajte i dodajte malo po malo uz neprestano mešanje.
Vratite na vatru dok ne provri. Skinite sa vatre, dodajte maslac i vanilu. Ostavite da se ohladi.
Isecite pažljivo i napunite eklere kremom. Poređajte ih na poslužavnik. Pripremite glazuru, rastopite čokoladu sa maslacem. Možete preliti odozgo ili koristiti kuvarsku olovku za pisanje, punjenu čokoladom.
Servirajte vaše mini eklere sa čokoladnom kuvertirom.