Način pripreme
Umutite šećer i jaja na mekan krem. Dodajte vanilu i brašno, prethodno prosejane. Umutite spatulom. Sipajte smesu u pleh 30/50 cm, obložen papirom za pečenje.
Pecite 12 minuta na 180 stepeni. Ostavite da se ohladi.
Dodajte šećer, skrob i brašno u žumanca. Sipajte mleko. Stavite na vatru dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
Umutite kravlji maslac sa šećerom u prahu. Malo po malo dodajte hladan krem i umutite.
Skinite papir sa kore i namažite kremom. Poravnajte i pospite čokoladnim kapljicama.
Uvijte slatki rolat sa duge strane i ostavite u frižideru da se stegne.
Da biste pripremili mereng, pomešajte belanca sa šećerom. Ostavite na pari da se šećer rastopi. Skinite sa vatre i mutite dok ne postane gusto.
Nanesite mereng na rolat sa kremom i prođite gorionikom.
Slatki rolat sa merengom je lagan i nežan.